Din indkøbskurv er tom.

Søg blandt vores produkter

Regulationer

Regulativer

Lorem ipsum dolor sit amet

TYPER AF OLIE

Der findes 4 typer olie som, bortset fra deres smagsmæssige kvaliteter, kun kan adskilles fra hinanden igennem fysiske/kemiske indikatorer såsom peroxid- og oliesyre indhold. Disse fire typer er ekstrajomfru, jomfri, olivenolie lavet på en blanding af raffineret og jomfruolie samt olie lavet på olivenkage. I Oliviers&Co. udvælger vi udelukkende ekstrajomfru olivenolier.
Around the Olivier - Regulations

EKSTRAJOMFRU OLIVENOLIE

Kun ekstrajomfru olivenolie fortjener en sådan opmærksomhed. Efter dens overlegne smag er bekræftet, checkes oliens syreindhold (må ikke overstige 0,8%) og kvantiteten af oliesyre (essentiel for menneskeknogler); dets peroxid indikator skal også være så lav som muligt. Niveauet af oliens palmitinsyre og linolsyre, som kan forårsage hjerte-kar sygdomme, kan også måles. Det er vigtigt at holde olivenoliens makstemperatur på 210°C for øje.

KOLDPRESNING

Ekstrajomfru olivenolie kan kun opnås ved mekaniske processer. Denne olie, lavet af ren frugtsaft, undergår ingen former for kemisk raffinering. Den første koldpresningsformel er et handelsnavn, der går tilbage til en tid, hvor møllerne, som var langt svagere, producerede en ekstra presning ved at tilsætte varmt vand. Definitionen har ikke været relevant i adskillige årtier grundet teknologiske fremskridt. Det er nu erstattet af betegnelsen "koldekstraheret". 
Around the Olivier - Regulations

REGISTRERET OPRINDELSESBETEGNELSE

På nuværende tidspunkt kun en beskyttet oprindelsesbetegnelse eller en beskyttet geografisk indikation autoriseret af europæisk lovgivning til at udpege en olivenolies oprindelse.Disse mærkater er tildelt ved dekret, og bekræfter de typiske kvaliteter ved et produkt ved at etablere en sammenhæng med et terroir og en arv. Hver appelation skal være pligtopfyldende og villig til at overvåge kvaliteten, af de produkter, det accepterer.
Desværre for andre olier - de, der produceres udenfor EU, de produceret adskillige kilometer udenfor en appellations grænser, de fra en ældre sort der endnu ikke er registreret, eller de, som nægter at acceptere regulativerne, som kan true originaliteten - kan kun oprindelseslandet noteres.