Din indkøbskurv er tom.

Søg blandt vores produkter

Olivenoliens historie

Olivenoliens oprindelse

Lorem ipsum dolor sit amet
Siden Antikken har oliventræerne kommanderet menneskets respekt og inspireret ritualer og traditioner. Dets historie, som synes være så gammel som verden, er uløseligt forbundet med Middelhavets. Selv mens de ærede det hellige træ, opdagede disse civilisationer egenskaberne ved dets dyrebare olie. Ægypterne, som indtog store mængder olivenolie i løbet af Faraonernes tidsalder, bragte den fra Kreta og brugte den ved både begravelses- og renselsesritualer. Men det var Fønikerne, som i det 16. århundrede f.v.t. begyndte at plante oliventræer igennem hele Grækenland og med tiden i hele Middelhavsområdet, hvor olivenlunde og møller mangedobledes med romernes indtog. Olivenolie blev ikke kun brugt til mad, men også for dens medicinske og kosmetiske egenskaber. Det var Guders, konger og dronningers grønne guld længe før det blev en dagligdagsvare for de fleste Middelhavsbefolkninger. 
Around the Olivier - Origins of olive oil

EN SUND KOST

I tresserne blev en større befolkningshelbredsundersøgelse udført om de forskellige spisevaner i Europa med overvældende resultater: Folk bosat på Kreta havde en langt højere levealder end dem, bosat i Nordeuropa, på grund af deres forbavsende beskyttelsesniveau mod hjerte-kar sygdomme, som deres afbalancerede diæt gav.

Den kretensiske diæt, som den blev kendt som, er ikke en vægttabsdiæt, men snarere en perfeckt, sund måde at spise, hvori olivenolien spiller en central rolle. Størstedelen af medicinsk forskning er enig: nogle forskere fokuserer primært på olivenoliens anti-kolesterol effekter, mens andre på dens udrensende og regenererende effekter. Uanset hvad, er olivenolien anset som en sand sundhedsfødevare på grund af dens rige indhold af monoumættede fedtsyrer, som effektivt renser og beskytter blodårerne og mave-tarmsystemet.

Around the Olivier - Origins of olive oil

I MADLAVNING

Olivenolien kan bruges både rå og tilberedt. Med dens særdeles høje rygepunkt 200°C, er den velegnet til alle typer madlavning. Hvis du vil have det fulde udbytte af olivenoliens smag anbefaler vi dog, at du ikke varmer den op over 60°C: Maden vil blive tilberedt langsommere og vil bevare sin smag. Overvej også at dryppe olivenolien over retter efter de er tilbedt, lige inden servering.